



Kombinizi devreye almanın farklı seçeneklerini öğrenmek için detaylar burada.
Kazanınızı devreye almak ve garanti süresini başlatmak için detaylı bilgiler burada.
Evlerin sıcaklığını ısıtma süresince korumanın mutlak şartlarından biri yalıtımlı/izolasyonlu duvarlara sahip olmasıdır. Isı kaybının yüksek olduğu diğer alanlar da pencereler ve dış balkonlara açılan kapılardır dolayısı ile bunlarda camların sızdırmaz çift cam olması ve malzemelerin kaliteli ve hasarsız olması önemlidir. Eğer bunlar sağlandıysa ve oda termostatı veya dış hava sensörü kullanılmıyorsa mekân duvarlarının soğumaması için, geceleri kombiyi en düşük sıcaklıkta çalıştırmak yeterli olacaktır. Kombinin geceleri düşük sıcaklıkta çalıştırılmaması halinde kullanım saatlerinde kombi çalıştırıldığında duvarların ısınması uzun zaman alır ve bu da genel ortalamada enerji tüketiminin daha fazla olmasına neden olur.
Eğer evinizde bir oda termostatı kullanıyorsanız uyuma saatlerinde oda sıcaklığını 18-20 oC sıcaklığına (bu sıcaklık tercihinize bağlı olarak 16 oC’ye kadar) ayarlayabilirsiniz.
Eviniz için bir kombi seçmek durumundaysanız bazı şartlara göre koşullarınızı değerlendirmeniz gerekir. Seçeceğiniz kombinin kalorifer ısıtması ve sıcak kullanım suyu ısıtmasında en az A sınıfında, premix sistemli yoğuşmalı olmasını ayrıca Warmhaus kombilerde bulunan Gaz Adaptif Sistemli olmasını tavsiye ederiz.
Eğer yeni aldığınız ve bireysel sistemle ısıtılacak ev için kombi almayı düşünüyorsanız öncelikle kalorifer ısıtması için kapasitenin belirlenmesi gerekir bunun için;
- Evin ilk kullanıcısı iseniz;
- Evin ısıtma tesisatı radyatörlü sistem olarak yapılmışsa evdeki radyatörlerin marka, model ve miktarına göre,
- Isıtma sistemi yerden ısıtma olarak yapılmışsa evin fiziksel özelliklerine göre,
bayiniz ısıl kapasiteyi hesaplayıp ısıtma ihtiyacı için gerekli gücü belirler.
- Mevcut ama kullanım ömrü dolmuş veya tamiri ekonomik olmayan bir kombinin yerine bir kombi alacaksanız;
- Kapasite kontrolü yaptırabilirsiniz.
- Eğer kombinizin kalorifer veya sıcak kullanım suyu kapasitesinden memnun iseniz aynı kapasitede model seçimi yapabilirsiniz. Bu kapasitelerden herhangi birinden memnun değilseniz bayinize bunu belirterek talebinizi karşılayacak bir model ve kapasite seçimi yapabilirsiniz.
- Kalorifer ısıtması için güç ihtiyacı belirlendikten sonra sıcak kullanım suyu ihtiyacının belirlenmesi gerekir;
- Eğer tek banyolu bir ev ve jakuzi gibi yüksek debili bir duş teçhizatı kullanmıyorsanız (Δt: 30 °C’de) dakikada minimum 10-12 litre debi,
- Çift banyolu veya yüksek debi ihtiyacı bulunan bir duş sistemi varsa minimum 14-19 litre debi sağlayan bir kombi tercih edebilirsiniz.
Kapasite ihtiyaçları belirlendikten sonra artık model seçimine geçebilirsiniz. Web sayfamızdan kombilerimizin diğer tüm özelliklerini de inceleyerek bütçenize uygun kombiyi seçebilirsiniz.
https://www.warmhaus.com.tr/tr/kombi/yogusmali-erp-kombiler-urun
Kombi için genel olarak tercih edilen ev mekanları; mutfak ve mutfak balkonları olup bunun dışında çatı katı veya kombi için özel yapılmış alanlar da kullanılmaktadır. Banyo gibi nemli hacimler güvenlik ve cihaz ömrü açısından zararlı olduğundan yasaklanmıştır. Koruyucu kabin içerisinde olmak şartıyla açık alanlara da konulabilirler.
Binaların merdiven boşluklarına, genel kullanımına açık koridorlarına, baca duvarları üzerine, imalatçı firmanın; cihazın kabinsiz çalışabileceğini belgelendiremediği durumlarda, açık balkonlara, bina aydınlıklarına, C tipi cihazların montajı yapılmamalıdır.
Genel olarak yoğuşma teknolojisi kullanmayan kombiler için bu ifade kullanılır. Isıtma cihazlarının da tasarımında verimliliklerinin artırılması, emisyon değerlerinin düşürülmesini ve düşük verimli konvansiyonel (yoğuşmalı olmayan) cihazların üretimini sonlandıran Avrupa Birliği ile uyumluluk sağlamayı amaçlayan ErP / Ekodizayn yönetmeliği ülkemizde yürürlüğe girmiştir. Böylece Konvansiyonel cihazların satışı 01.01.2019 tarihinde sonlanmıştır.
Konvansiyonel kombiler atık gaz tahliye tiplerine göre;
- Bacalı kombi ve
- Hermetik kombiler
olarak iki farklı tipte üretilmiştir.